عربستان سعودی با پیشی گرفتن از هند به عنوان سریع ترین رشد اقتصادی بزرگ جهان تبدیل شد


بر اساس گزارش اداره کل آمار، اقتصاد غیرنفتی این پادشاهی در سه ماهه چهارم سال گذشته 6.2 درصد رشد کرد که بالاترین سطح از سه ماهه سوم سال 2021 است. داده های منتشر شده در روز سه شنبه نشان داد که اقتصاد نفت 6.1 درصد رشد کرد.

طبق پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول، طبق پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول، به‌طور کلی، اقتصاد سال گذشته حدود 8.7 درصد رشد کرد و این پادشاهی نفت‌خیز را به مراتب جلوتر از نرخ رشد 6.8 درصدی هند قرار داد.

کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول، در سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس در ژانویه، اظهار داشت که این صندوق به نرخ رشد عربستان سعودی “با سپاسگزاری” به عنوان یک سود برای اقتصاد جهانی نگاه می کند.

عربستان سعودی در بحبوحه درآمدهای بادآورده نفتی، برخی از سریع ترین رشد اقتصادی خود را در چند دهه اخیر به ثبت رسانده است، زیرا جنگ در اوکراین باعث افزایش قیمت انرژی شده است.

رشد پادشاهی در زمانی خودنمایی می کند که بیشتر جهان برای رکود آماده شده است. عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس به طور کلی از بدترین تورم تاریخی جهانی که با افزایش قیمت انرژی تشدید شده است، اجتناب کرده اند.

پادشاهی از درآمدهای بادآورده رونق نفت خود برای پیشبرد پروژه های بزرگی مانند کلانشهر 500 میلیارد دلاری نئوم، فرودگاه جدید در ریاض و پروژه دریای سرخ استفاده می کند.

ریاض همچنین به دنبال مواد معدنی استراتژیک و دارایی های معدنی در خارج از کشور است و در عین حال در همه چیز از انیمیشن های کره ای گرفته تا سهام فناوری ایالات متحده سرمایه گذاری می کند. در سال 2021، باشگاه فوتبال بریتانیا، نیوکاسل یونایتد را خریداری کرد.

صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) که ریاست آن را محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور بر عهده دارد، در خط مقدم تلاش ها برای تنوع بخشیدن به اقتصاد پادشاهی و دور از اتکای آن به سوخت های فسیلی است.

ولیعهد محمد بن سلمان برخی اصلاحات اجتماعی را آزاد کرده است، پادشاهی محافظه کار را به روی سرگرمی های غربی باز کرده و تلاش می کند تا آن را برای تجارت جهانی جذاب تر کند، حتی در شرایطی که او سرکوب شدید مخالفان را در داخل دنبال می کند.

در حالی که صندوق بین المللی پول از پیشرفت عربستان سعودی در تنوع بخشیدن به اقتصاد خود ستایش کرده است، کاهش رتبه اخیر این کشور از رشد سال 2023 پادشاهی نشان می دهد که چگونه سوخت های فسیلی همچنان بر اقتصاد این کشور تسلط دارند.

روز سه‌شنبه، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرد که عربستان سعودی در سال 2023 رشدی 2.6 درصدی داشته باشد که عملکرد کمتری در کل منطقه خواهد داشت و کاهش 1.1 درصدی را نسبت به برآورد ماه اکتبر صندوق نشان می‌دهد.

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرد: کاهش رتبه برای سال 2023 عمدتاً نشان‌دهنده کاهش تولید نفت در راستای توافق از طریق اوپک پلاس است، در حالی که انتظار می‌رود رشد غیرنفتی قوی باقی بماند.


دیدگاهتان را بنویسید