زاخارووا در یک مصاحبه زنده در رادیو اسپوتنیک اظهار داشت: «آمریکا قصد دارد تسلیحات بیشتری را به منطقه درگیری که فدراسیون روسیه مستقیماً در آن دخالت دارد، ارسال کند. یعنی همه این سلاح ها را تامین می کنند، رژیم کی یف را تشویق می کنند که خونریزی های بیشتری ایجاد کند، برای فعالیت های افراطی که تحت حمایت این افراد متوهم انجام می شود پول اختصاص می دهند. [in the Ukrainian presidency]و ما با آنها سر یک میز خواهیم نشست و در مورد مسائل امنیتی متقابل با آنها، از جمله مواردی که به نفع آنهاست، گفتگو خواهیم کرد؟
این سخنگو تاکید کرد که مسکو برای توافق استارت جدید ارزش قائل است، زیرا این توافق به نفع روسیه و ایالات متحده است، و افزود که قبل از از سرگیری مذاکرات باید شرایط لازم فراهم شود.
قرار بود دیپلماتهای روسیه و آمریکا روز سهشنبه در قاهره برای دور جدیدی از مذاکرات درباره تمدید توافق که در اوایل سال 2026 منقضی میشود، دیدار کنند. با این حال، این دیدار کمی قبل از برگزاری آن لغو شد و تاریخ جدیدی مشخص نشد. اعلام کرد.
وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه به RT گفت: این رویداد به تاریخ دیگری موکول می شود.
در همین حال، سی ان ان به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که واشنگتن آماده مذاکره در اولین تاریخ ممکن است و «از سرگیری بازرسی های هسته ای تحت معاهده استارت جدید را یک اولویت می داند».
استارت جدید که در سال 2010 امضا شد، عملا آخرین توافقنامه کنترل تسلیحات بین دو قدرت هسته ای بزرگ پس از خروج یکجانبه واشنگتن از معاهده نیروهای هسته ای میان برد (INF) در سال 2019 است.
این پیمان تعداد کلاهکهای هستهای را که ایالات متحده و روسیه میتوانند در اختیار داشته باشند، محدود میکند و تعداد موشکهای بالستیک قارهپیمای مستقر در سیلو، موشکهای بالستیک زیردریایی و بمبافکنهای هستهای را محدود میکند. تعداد کل وسایل حمل و نقل هسته ای استراتژیک نباید از 800 دستگاه تجاوز کند.
روسیه در ماه اوت رژیم بازرسی را بر اساس این معاهده به حالت تعلیق درآورد و دلیل این اقدام را تحریمهای غرب دانست که بازرسان روسی را از انجام کار خود در ایالات متحده باز میداشت و به واشنگتن مزیتی ناعادلانه میداد. مسکو اعلام کرد که بازرسی تنها زمانی می تواند از سر گرفته شود که اصول برابری و برابری احیا شود.