ده ها نفر در انفجار مسجدی در پیشاور پاکستان کشته شدند


به گفته مقامات، حداقل 36 نفر در روز دوشنبه کشته و حدود 150 نفر زخمی شدند

مقامات گفتند که بخشی از ساختمان فرو ریخته و بیم آن می رود که بسیاری از مردم زیر آوار گیر کنند.

محمد ایجاز خان، رئیس پلیس پیشاور، در یک بیانیه تلویزیونی گفت که ظرفیت سالن اصلی مسجد نزدیک به 300 نفر بوده و در زمان انفجار “تقریباً پر” بوده است.

وی ادامه داد: «در حال حاضر نمی‌توانیم وجود یک مهاجم انتحاری را تأیید کنیم، اما باید تحقیقات بیشتری انجام دهیم.» با این حال، احتمال وجود یک بمب‌گذار انتحاری وجود دارد.

هیچ کس بلافاصله مسئولیت این بمب گذاری را بر عهده نگرفت.

این مسجد در خطوط پلیس پیشاور واقع شده است که بخشی از منطقه سرخ شهر است و دارای تاسیسات مهم دولتی متعددی از جمله خانه وزیر ارشد، خانه فرماندار و ساختمان مجلس استانی خیبر پختونخوا است.

نخست وزیر شهباز شریف در بیانیه ای این بمب گذاری را محکوم کرد و به مقامات دستور داد تا بهترین درمان ممکن را برای قربانیان تضمین کنند. او وعده “اقدام سخت” علیه کسانی که پشت این حمله بودند را داد.

پیشاور، مرکز استان خیبر پختونخوا در مرز افغانستان، حملات مکرری را تجربه کرده است.

مارس گذشته، یک بمب گذار انتحاری به مسجدی در پیشاور حمله کرد که در مرگبارترین حمله تروریستی پاکستان از سال 2018، 64 نفر کشته شدند. دولت اسلامی در استان خراسان، ISKP (ISIS-K) مسئولیت این بمب گذاری را بر عهده گرفت.

پاکستان طی سال گذشته شاهد افزایش خشونت‌ها بوده است و حملات متعددی به مقامات مجری قانون، به‌ویژه در استان خیبر پختونخوا و همچنین استان جنوبی بلوچستان انجام شده است.

در نوامبر سال گذشته، تحریک طالبان پاکستان (TTP) که از نظر ایدئولوژیک با طالبان افغانستان همسو هستند، به طور یکجانبه به آتش بس با دولت پاکستان پایان دادند.

تنها در سال 2022، آژانس‌های نظارتی پاکستان بیش از 150 حمله را ثبت کردند که توسط تحریک طالبان پاکستان در سراسر کشور انجام شد و ده‌ها نفر کشته شدند.

مقامات بیم آن دارند که بازگشت طالبان در افغانستان به قدرت، تحریک طالبان پاکستان را جسورتر کرده و به احیای مجدد آن منجر شده است.

تحریک طالبان پاکستان بیش از یک دهه است که شورش علیه دولت پاکستان به راه انداخته است.

این گروه خواستار تحمیل تفسیر تندرو خود از قوانین اسلامی، آزادی اعضای خود که توسط دولت دستگیر شده اند، و لغو ادغام مناطق قبیله ای پاکستان با استان خیبر پختونخوا است.


دیدگاهتان را بنویسید